Olen Abmin, ja haluan bloggailla!

Raakasuklaan teon ABC

Raakasuklaan teon ABC

Koulumatkani varrelle on avattu uusi Punnitse ja Säästä -kauppa, jossa kävin tänään nopeasti pyörähtämässä koulun jälkeen. En kerennyt kauaa liikkeen valikoimaan tutustua, mutta nappasin kuitenkin mukaani Cocovin raakasuklaan valmistuspaketin, sillä olen halunnut jo pitkään kokeilla valmistaa itse raakasuklaata. En ehtinyt myöskään sen koommin tutustua paketin sisältöön ja huomasinkin sitten vasta kotona avatessani pakettia, että meiltähän olisi kotoa löytynyt paljon samoja tai vastaavia raaka-aineita, joita paketissakin oli. En ollut aikaisemmin ottanut selvää miten raakasuklaata valmistetaan ja jotenkin oletin että sen valmistamiseen tarvittaisiin paljon enemmän raaka-aineita, kuin mitä siihen todellisuudessa tarvitaankaan. Eli vaikka raakasuklaapaketti olikin toisaalta vähän huono ostos omalta osaltani, niin tulipahan ainakin vihdoin tehtyä raakasuklaata, joka vielä kaiken lisäksi osoittautui todella herkulliseksi! Mielestäni tämä oli jopa parempaa kuin tavallinen suklaa ja heittämällä myöskin paljon terveellisempää.

Täältä löytyy todella selkeät ohjeet raakasuklaan valmistamiseen, joten en itse ala sen tarkemmin käymään valmistusvaiheita läpi. Kyseisen linkin takaa löytyy myös lisää tietoa raakasuklaasta ja hyviä vinkkejä suklaan tekoon. Raakasuklaaseen voi oman maun mukaan lisätä melkeinpä mitä lisukkeita tahansa, kuten marjoja, pähkinöitä tai vaikkapa kuivattuja hedelmiä. Itse jaoin suklaamassan kahteen osaan ja laitoin toiseen osaan paketin mukana tulleita goji-marjoja ja toiseen cashewpähkinöitä.

Tuosta Cocovin raakasuklaapaketista saa tehtyä noin 20 isoa suklaapalasta. Kyseinen paketti on mielestäni hyvä vaihtoehto, mikäli haluaa kokeilla raakasuklaan tekemistä ilman, että joutuisi ostamaan kaikkia tarvittavia aineksia erikseen. Valmistuspaketin avulla raakasuklaan saa tehtyä nopeasti ja helposti ja paketissa on myös todella hyvät ohjeet suklaan valmistamiseen. Ja onhan tuo paketti myös kiva joululahjaidea! Mutta mikäli raakasuklaata haluaa tehdä useamminkin, niin silloin suosittelen ostamaan raaka-aineet erikseen, sillä se tulee huomattavasti edullisemmaksi.

Miten raakasuklaa sitten eroaa tavallisesta suklaasta?

Tavallista suklaata valmistettaessa raaka kaakao kuumennetaan korkeassa lämpötilassa, mikä tuhoaa lähes täysin kaikki kaakaon terveelliset ominaisuudet. Lisäksi tavalliseen suklaaseen lisätään valkaistua sokeria, maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita sekä usein myös geenimanipuloidusta soijasta valmistettua lesitiiniä, jolloin suklaasta häviää kaikki ne lukuisat terveyshyödyt, joita alkuperäisessä muodossa oleva raaka kaakao sisältää. Raakasuklaata puolestaan ei kuumenneta missään vaiheessa, eikä se sisällä ollenkaan lisä-aineita. (Lähde)

Raaka kaakao on yksi ravinnerikkaimmista ruoka-aineista ja se sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa. Noin 10 % kaakaon painosta on antioksidantteja ja lisäksi se sisältää korkeita pitoisuuksia esimerkiksi magnesiumia, rautaa, kromia, sinkkiä, kuparia ja rikkiä. Raaka kaakao sisältää myös useita aivojemme toimintaan vaikuttavia ja mielialaamme kohottavia ainesosia, kuten tryptofaania, serotoniinia ja anandamidia.

Mikäli ette ole vielä kokeilleet raakasuklaan tekemistä, niin suosittelen lämpimästi. Todella helppoa, terveellistä ja hyvää! 🙂Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *