Olen Abmin, ja haluan bloggailla!

Pikavippi vai ei, kas siinä vasta pulma

Pikavippi vai ei, kas siinä vasta pulma

Tää kirjoitus nyt on jotain aikasta sellasta, mistä moni pysyisi vaiti. En oo ainakaan ikinä varmaan oikein mistään blogista lukenut juttuja, jossa kerrottaisiin että on otettu pikavippi tai että sellaista edes harkittaisiin ottavan. Eihän kukaan nyt niitä ota, ainakaan avoimesti. Samalla kuitenkin aika moni suomalainen ottaa tälläisen pikalainan joka kuukausi, salaa kuitenkin.

Itse ajattelin ottaa tän asian avoimesti esiin, sillä en tiedä kovin paljoa pikavipeistä. Jonkin verran olen nyt eilisen ja tän päivän aikana lukenut pikalainoista, mutta tietämys on tosi pientä. En nimittäin koskaan aikaisemmin ole ottanut pikavippiä, että tää olisi siis ihan eka kerta jos näin lopulta sitten teen.

Onko pikavipit niin pahoja?

Silloin vielä kun puhuttiin pikavipeistä, niin aina kerrottiin kuinka ne on niin vaarallisia ja pahoja, ja jos sellaisen ottaa niin joutuu tosi helposti ongelmiin ja pikavippikierteeseen. Mutta onko nää lainat enään 208 niin pahoja? Kun ilmeisesti tässä välissä on tullut jotakin lainmuutoksia, joiden takia nää vipit ei pitäisi olla enään niin riistoa kuin ne oli silloin joskus 2010 paikkeilla. Kattelin mm. tämmöstä lainavertailua, eikä nuo nyt niin hirveiltä näyttäneet.

Okei no nää 18 vuotiaiden pikavipit nyt on vielä moni aika kalliita ja hintavia, mutta kun katselin noita tavallisia vippejä, niin ei noi nyt oikeasti vaikuta mitenkään niin huonoilta. Siis kun miettii, että tarkoitus oli ottaa tollainen laina ehkä noin 3 kuukaudeksi, jolloin ei se hieman korkeampi korko nyt mitenkään valtavan kalliiksi tuota lainaa tee. Voin hyvin maksaa joku 50 euroa lisää, jos vaan saan ton lainan nopeasti ja helposti.

Kun mielestäni siis näin ei mitenkään rahamaailman eksperttinä, niin ei noi vipit ja lainat näytä monikaan mitenkään niin pahalta kuin ajattelin kun niistä tietoa aloin katsomaan.

Älä ota pikalainaa hyvä ihminen

Tiedän että moni haluaa sanoa, että minun ei pitäisi ottaa pikalainaa ollenkaan. Mutta kun tilanne nyt vain on sellainen, että tarvitsen aika kipeästi nyt tälläistä pientä lainaa pariin seuraavaan palkkapäivään asti, ja oikein muita keinoja en tähän hätään keksi. Kavereilta en saa varmaan lainaa, enkä tahdo sitä pyytää. Ja mistäs muualta sitä saisi, kun vanhemmatkin on jo hoitokodissa ja aika varattomia.

Tarkoituksena on siis ottaa tälläinen laina varovaisesti ja huolella. En ole mikään 18v juntti, joka lainaa baaria varten. Kun teen tän järkevästi, niin oon aika varma ettei siitä tuu kyllä mitään ongelmia mulle. Sen verran analyyttinen ihminenn oon muuten. Enkä kaippa ole ottamassa mitään tuollaista 12kk pikalainaa, kun noi kai on niitä jotka tosi kalliiksi voi tulla.

Että jos haluatte vaan kommentoida sitä, kuinka mun ei pitäisi ottaa vippiä tai pikalainaa, voitte jättää sen suosiolla väliin.

Jos taas teillä on jotain neuvoja näiden ottamiseen, otan ne vastaan todella avoimin sylein. Kertokaa vaan kaikki vinkit ja niksit kommenteilla, varsinkin sellaiset jotka olisi pakko tietää ettei tuu ongelmia. Luulen että kaikki on mulla jo suunnitelmissa kunnossa, mutta en halua että unohdan jotain tärkeää.

Kiitos jo etukäteen kaikista positiivisista ja rakentavista kommenteista!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *